sâmbătă, 28 septembrie 2013

Deșteaptă-te, jită!


Salutare, națiune de strâmbi.
Cu ocazia începerii școlii, vă urez cât mai multe note de 2 și cât mai multe note scăzute la purtare. Dar nu, nu o să scriu despre asta (astăzi cel puțin). Azi o să arunc cu bolovani în pizdele care se cred mult prea importante și deștepte și iau pe toată lumea de proastă. Scriu despre asta pentru că am avut minunata ,,onoare’’ să cunosc așa ceva. Recunoști un așa specimen prin simplul aer de superioritate pe care îl emană în jurul ei. Și dacă ai ghinionul să fii în jurul ei, nu-ți trebuie mai mult de 2 minute ca să îți dai seama ce îi poate capul. Nu prea multe, evident. Uitați cum arată un astfel de specimen:
-Îți dă sfaturi ce să faci și ce să nu faci, chit că tu ai trecut printr-o situație anume și știai și singur ce ai de făcut iar persoana respectivă a stat și a frecat pula. Și asta mă enervează așa tare încât i-aș prinde un bocanc în spate, de ar lua în dinți 3 kilometri de șosea.
-Pe lângă tine se dă foarte importantă și recunoscută la nivel mondial, dar când întrebi pe cineva de respectiva persoană te întreabă cine pula mea e aia. 
-Îți dă citate din diverși autori (spre exemplu Emil Cioran), dar ea habar n-are de însemnătatea acelui citat. Dacă o să mai aud mult așa ceva, o să fac carii auriculare.
-Când e vorba să-i dai ceva, vorbește cu tine și zi și noapte. Că na, ce e moca e mișto. Dar când e pusă în situația de a-ți da ție ceva, se face că plouă. Sau că a uitat.
Concluzia: Cât știe, atâta face. Păcat că nu știe prea multe. Și nu-și dă seama mai ales de acțiunile ei. Asta mă face să cred că e o altă ființă care trăiește doar pentru a consuma resurse de aer, mâncare ,etc. și pentru a se înmulți. Atât. Ceva productiv n-are cum să facă, pentru că n-o ajută tărtăguța pe care o are pe umeri. Concluzia 2: sper să moară la următoarea epidemie de lepră. Sau legată de un copac și împușcată. Atât pentru azi. Ca să nu uit de vechiul obicei, închei cu ,,Sugeți pula’’.